aposport.org

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Добре дошли

НАРЕДБА № 3 от 30.05.2014 г. за организиране на извънучилищната тренировъчна и състезателна дейност

Е-мейл Печат ПДФ

Извънучилищната тренировъчна и състезателна дейност на учениците е доброволна и е свързана с развитието и насърчаването на интересите, способностите и потребностите на учениците в областта на спорта и социалния туризъм, извън задължителните програми по учебния предмет Физическо възпитание и спорт.

Последно променен на Петък, 10 Май 2019 18:44 продължава>
 

СПЕЦИАЛИЗИРАНОТО РАЗНООБРАЗИЕ В ЛЕКАТА АТЛЕТИКА / Михаил Бъчваров

Е-мейл Печат ПДФ

Много са малко личностите дръзнали и създали теории в науката за спорта. Още по-малко са българите успели с подобно начинание. Един от тези ерудити несъмнено е проф. Михаил Бъчваров, ДН. В настоящата книга, основавайки се на богатия си теоретичен и емпиричен опит, той за пореден път предлага една по-различна от тривиалните теории, научно-обоснована концепция за спортната тренировка, отличаваща се със своята подчертана приложна стойност. В книгата се обосновават подходи за ефикасна тренировка, контрол и подбор в подготовката на лекоатлета. В този смисъл тя е предназначена за треньори по лека атлетика, но тя може да бъде полезна на учители по физическо възпитание и треньори в други видове спорт. Редактор и рецензент: проф. Апостол Славчев, д-р

 

Последно променен на Четвъртък, 30 Април 2020 19:31 продължава>
 

ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ КОНТРОЛ

Е-мейл Печат ПДФ

В методичното пособие ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ КОНТРОЛ за първи път у нас и в света са разгледани спортологичните (интердисциплинни) теоретико-практически основи на научно-приложния контрол в леката атлетика, като част от управлението на спортната подготовка, базирано върху йерархическото моделиране на спортните резултати.

Последно променен на Сряда, 06 Май 2015 06:17 продължава>
 

Михаил Бъчваров СПОРТНИ МИГОВЕ

Е-мейл Печат ПДФ

Проф.М.Бъчваров бе човек пълен с енергия да твори, съчетавайки практиката, с теорията и експеримента. Като лекоатлет той е носител на 28 национални и 15 балкански титли в спринта. Като треньор под негово ръководство са се изявили 12 майстори на спорта, 123 републикански шампиони и 7 рекордьори. Година преди да ни напусне проф. М. Бъчваров осъществи идеята си да разкаже за себе си, чрез мигове от спортната си кариера. Това той направи в книгата си „Алманах от бели и сиви мигове” (Сф, 2008, ISBN: 978-954-323-348-7), части от която представяме в „Истории за атлетиката”, благодарение на любезното съдействие на неговия син Боян Бъчваров.

Проф. Апостол Славчев, доктор

 

Последно променен на Понеделник, 27 Май 2019 12:01 продължава>
 


Страница 8 от 11

Анкета

Кой е тук?

В момента има 5 посетителя в сайта