aposport.org

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Добре дошли

МАГНЕТИЧНИТЕ БРАТЯ НЕЧЕВИ

Е-мейл Печат ПДФ

Георги и Александър Нечеви са еднояйчни близнаци, които се изявяват, като състезатели на 400 и 800 м през 50-те години на ХХ век. След спортната кариера жизненият им път продължава да бъде свързан с нови изяви в спорта. Биографичният очерк, посветен на братя Нечеви е поместен в Сборник с доклади от Историческа конференция "70 години НСА".

 

Последно променен на Петък, 10 Май 2019 18:31 продължава>
 

Борис Стамболийски МОЯТА ГОЛЯМА ЛЮБОВ – АТЛЕТИКАТА

Е-мейл Печат ПДФ

Борис Стамболийски - всезвестният на лекоатлетическите среди Бате Боби, е в плен на леката атлетика в продължение на повече от 60 години. Извършва съдийска, статистическа, организаторска и най-вече с скаутска дейност и безрезервно раздава силите си за развитие на леката атлетика в любимия му клуб Левски, а по-късно е един от двигателите на КЛАСА - клубът по лека атлетика при Национална спортна академия.

 

Със своя всепризнат нюх на селекционер на таланти Бате БОБИ е открил, преоткрил, насочил и дори върнал за големия спорт на леката атлетика редица известни имена. Винаги излъчващ жизненост, чар и отзивчивост,  Борис Стамболийски е пример за всички любители на леката атлетика. Заради светлината, която носи и за увереността, която им дава, за всички тях - както по-младите, така и по-старите, той е техният „Бате Боби”.

Последно променен на Вторник, 14 Май 2019 17:41 продължава>
 

Любомир Петров 63 ГОДИНИ ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКА ЛЮБОВ

Е-мейл Печат ПДФ

Любомир Петров e възпитаник на ВУФ, дългогодишен спортен деятел и специалист по лека атлетика, оставил трайна диря в развитието на този спорт у нас.
На 15 март 2013 год. г-н Петров предостави голям фонд от материали – исторически документи и литература, както и своя историческа разработка за развитието на леката атлетика в Двореца на пионерите.

 

Последно променен на Сряда, 08 Януари 2014 18:55 продължава>
 

Стефан Пейчев ИЗ ИСТОРИЯТА НА ЛЕКАТА АТЛЕТИКА

Е-мейл Печат ПДФ

Материалите в книгата засягат историята на вътрешния и отчасти външен спортен и лекоатлетически развой в България от 1900 година. Участие на наши спортисти във външни и вътрешни прояви и форуми. Исторически и куриозни моменти на спорта в България и в света. Изказвания на видни политически и спортни деятели относно "Проблеми и виждания " в областта на спорта и атлетиката.

Последно променен на Петък, 10 Май 2019 18:29 продължава>
 


Страница 9 от 11

Анкета

Кой е тук?

В момента има 6 посетителя в сайта