aposport.org

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Добре дошли

Тренировката на Ваня Стамболова за рекорда на 400 м в зала - 50,21 сек

Е-мейл Печат ПДФ

Анализ на тренировката на Ваня Стамболова в есенно-зимния макроцикъл на подготовка при поставянето на националния рекорд за жени на 400 метра в зала.

Изследвани са структурата и средствата за подготовка, използвани в отделните етапи на подготовка при поставянето на българския национален рекорд за жени на 400 м в зала- 50,21 сек на 12.03.2006 год. от Ваня Стамболова на СП в Москва. Извършен е спортно-педагогически анализ на 6 общи и 30 специфични показатели. Като основни отличителни характеристики на подготовката се откроиха непрекъснатата тренировъчна дейност в лагерна обстановка, с преобладаващи методични единици за специална издръжливост, както и приоритетът на беговата работа за скоростна издръжливост, над бяганията за максимална скорост и специална издръжливост в рамките на средноседмичния обем през основните подготвителни етапи.

 

Последно променен на Събота, 25 Ноември 2017 18:30 продължава>
 

ФУТБОЛ - интегрална физическа кондиция / Михаил Бъчваров

Е-мейл Печат ПДФ

В книгата се предлага технология за ефикасно програмиране и контрол на физическата кондиция върху основата на логично построяване на тренировъчното натоварване в седмични цикли. В тази връзка са представени в нова йерархична класификация над 300 специфични и неспецифични упражнения за физическа подготовка. Разработени са 25 примерни седмични програми. Посочен е модел за оптимизиране на тренировъчното натоварване.

 

Последно променен на Събота, 02 Май 2020 14:48 продължава>
 

Кондиционната подготовка на футболиста / Михаил Бъчваров

Е-мейл Печат ПДФ

За кондиционната подготовка, като процес на развиване и контрол на основните физически качества на футболиста.

 

Последно променен на Сряда, 25 Октомври 2017 18:09 продължава>
 

ЛЕКА АТЛЕТИКА – тезиси / Михаил Бъчваров

Е-мейл Печат ПДФ

В Лека атлетика – тезиси в лаконичен вид, чрез системно подредени въпроси, са изложени най-съществените знания по техниката на лекоатлетическите дисциплини.

Последно променен на Вторник, 06 Март 2018 19:33 продължава>
 


Страница 2 от 11

Анкета

Кой е тук?

В момента има 5 посетителя в сайта