aposport.org

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Home Спортология / Sportology Публикации / Publications Приложната спортология - надслов в жизнения път на проф. Михаил Бъчваров

Приложната спортология - надслов в жизнения път на проф. Михаил Бъчваров

Е-мейл Печат ПДФ

Проф. М. Бъчваров бе човек пълен с енергия да твори, съчетавайки практиката, с теорията и експеримента. Като лекоатлет той е носител на 28 национални и 15 балкански титли в спринта. Като треньор под негово ръководство са се изявили 12 майстори на спорта, 123 републикански шампиони и 7 рекордьори.

Като учен и преподавател проф. М. Бъчваров е научен ръководител на 13 успешно защитили докторанта, новатор и генератор на оригинални идеи. Автор е на над 200 научно-методични публикации за спорта, както и на 41 научни, научно-приложни и научно-популярни книги. Лично негово дело са „Теорията за специализираното разнообразие в спорта“ и българското началото на единната наука за спорта – „Спортология” - научни достижения, които намират все повече отзвук в научните среди у нас, и зад граница.

В статията, чрез обобщаването на научните приноси, треньорските и личните спортни успехи, и неуспехи на проф. М. Бъчваров е направен опит да се покаже ползата от неразривната връзка между академичното, научното и приложното начало в спорта.

  

 

 

Последно променен на Събота, 27 Май 2017 20:48